Първият женски мотоклуб в Пловдив, бе основан от представителки на нежния пол, които са любителки на возилата на две гуми. От доста време е забранено основаването на мотоклубове, тъй като те никнат като гъби, но от федерацията направили компромис, поради факта, че клубът ще е само за жени. В повечето мотоклубове не се приемат членове жени, затова мадамите решават сами да си направят такъв. Това е вторият женски мотоклуб в България.

„Аз и още две мои приятелки решихме да създадем сестринството. Пихме кафе и им казах „дайте да се съберем и да си направим клуб”, при което се мобилизирахме и за един месец се събрахме двадесет и четири жени. Освен мотори имаме и мацка с АТВ. Всичките членки сме с различни професии и възраст,както и мотори, от 80-кубикови до „Интрудер” 1600 кубика,  но шофирането ни обединява.Най- младата членка е на 18 години. Имаме жени, които са с деца и са омъжени, а дори и ни предстои сватба на една от нашите „сестри”.  Бъзикаме, че под роклята ще е с ботуши за мотор, а не с официални обувки. Целият клуб ще присъстваме, дори ще я ескортираме с моторите ”, разказа пред  TrafficNews.bg, Гергана, която е президент на женския мотоклуб.

Името на клуба е „Непокорните”.Прието езиводушно от всички членки още на първото събрание.

Гергана споделя още, че всеки ден се сблъсква с некоректно отношение от страна на шофьорите на автомобили.

„Няма ден, в който някой да не ми е засякъл пътя или да не се е опитал да ме бутне. Имаше и случай, в който един си отвори вратата, за да не мога да мина покрай колата. Но и има моменти, когато хората ни се радват. Всяка седмица си правим обиколка на града и често се виждам одобрителни и любопитни погледи. И как няма?  Жени на мотори, развети коси под каските- рядко се вижда такава гледка”, добавя Гергана.

Първото мотосъбитие, на което са поканени жените от „Непокорните” е на рокерска среща в Чирпан. За представителките на нежния пол предстоят и други събития, като събора на Рожен и Гела. Засега момичетата нямат емблеми на гърбовете, но са твърдо решени,  че те ще са с цветовете на  Пловдив- небесносиньо и бяло.

„Не се плашим от катастрофи и инциденти, но сме категорични- без гонки и без безразсъдно шофиране. Това ни е едно от основните правила в клуба. Аз и всички от клуба призоваваме, както шофьори на коли, така и на мотористите- карайте внимателно”.

В момента женският мотоклуб е на изпитателен срок от една година, но смелите жени са сигурни, че ще докажат, че са достойни.

Момичетата са категорични, че всяка представителка на нежния пол, която има мотор и е непокорна е добре дошла при тях.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg